Vad är självständighetsmottagningen i Dipoli?

Självständighetsdagens mottagning i Dipoli är en gemensam fest för Aalto-universitetets studentkår och Aalto-universitetets alumner för att fira Finlands 100-åriga självständighet. Under kvällen njuter vi av en festmiddag med underhållning av lysande artister och i gott sällskap.

Fun fact: festen ordnades föregående gång för 30 år sedan när Finland firade sitt 70-årsjubileum och arrangerades då av THS, KY och TOKYO, dvs. föregångarna till dagens AUS.

Hjälp, ingen bad om placeringsönskemål i samband med anmälningen!

Självständighetsdagens mottagning i Dipoli har ingen sittordning. Det är alltså inte fråga om någon egentlig bordsfest i stil med årsfesten, även om du naturligtvis får sitta ned, utan festen kan främst jämföras med presidentens självständighetsmottagning.

Vad bjuds det på?

På festen serveras en trerätters festbuffé med drycker, dvs. en förrätt, en huvudrätt och en efterrätt dukas fram för gästerna. Huset bjuder också på en välkomstdrink, vin till maten samt några andra drycker, så feststämningen infinner sig garanterat. Det finns också flera bardiskar som betjänar de törstigaste.

Hur ser kvällens program ut? Ordnas något annat program under kvällen?

Varje gäst firar förstås på sitt eget sätt, men en del riktlinjer från arrangörernas sida finns också. När dörrarna öppnas är det dags för buffé i gott sällskap till skön musik fram till klockan 19 då festens officiella program börjar. Mer traditionella framföranden och en bal leder slutligen fram till mera avslappnad partystämning där Boston Promenade med en överraskningssolist avslutar kvällen. Du har också själv chansen att stå i rampljuset i Dipolis karaokebar.

Hinner du inte träffa alla bekanta under en och samma kväll? Vi föreslår att ni bokar ett separat bord för att lösa problemet. Priset inkluderar bordsreservering i ett lugnare utrymme för 45 minuter samt 2 flaskor bubbel färdigt serverade. Priset för ett bord är 120 euro (mousserande vin) / 220 euro (champagne).

Vilken klädsel gäller under evenemanget?

På festen bärs festklädsel med akademiska utmärkelsetecken. För herrar innebär detta i allmänhet frack eller alternativt mörk kostym, för damer en hellång festklänning som i allmänhet har en rätt öppen överdel och vanligen saknar ärmar.

Vad betyder stegvis ankomst?

2000 gäster är ett stort antal och för att kunna undvika den värsta trängseln skickar vi inbjudna gäster ett kort till hemadressen (eller någon annan adress du uppgett) som samtidigt garanterar att du blir insläppt. Om du vill kan du i samband med anmälningen uppge en önskad ankomsttid.

 

De som anmäler sig efter den 11 september väljer ankomsttid i samband med anmälningen och använder en mobilbiljett som fås vid anmälningen för att komma in. I båda fallen anges den tid vi önskar att du kommer till festen. Naturligtvis blir du insläppt även om du inte kommer exakt vid den angivna tidpunkten.